HOAT - Horsens Amatør TeaterKøb billet
HOAT - Horsens Amatør Teater
Køb billet

Fortællingen om

Horsens Amatør Teater, HOAT

Dejligt du ville kigge ind

Horsens Amatør Teater – i daglig tale kaldet HOAT – har som teaterforening mange år på bagen og vores fortælling er da heller ikke uden drama!

Foreningen holder til lånte lokaler på Allégade 16B i Horsens og det er Horsens kommune som stiller dem til rådighed. Foreningen modtager også tilskud fra Horsens kommune så vi kan lave teater i flotte rammer.

Det er foreningens formål er at lave teater for alle interesserede og vi forsøger på at præsentere en bred vifte af børne- og ungdomsteater, seriøse skuespil og revy. Vi har tidligere opsat musicals, men vores fysiske rammer tillader ikke de store produktioner.

Horsens Amatør Teater er en forening med bestyrelse og med 50 – 75 medlemmer. Vores formål er at arbejde for at fremme interesse for amatørteater i Horsens og omegn og give vores medlemmer, via medlemmernes egen engagement og interesse, mulighed for at dygtiggøre sig inden for amatørteatrets område, hvor det sociale liv, ansvar og deltagelse er en naturlig del heraf.

Lokalerne

Vi holder til i lokalerne på Allégade 16B, bagved Håndværkerforeningen, og har stor teatersal med fuldt lys og lyd. Vi er dog udfordret af loftshøjden på 3,3 meter, og det giver vores scenografer og scenebyggere masser af praktiske udfordringer – som de altid løser på kreative måder.

Salen kan, alt efter opbygning, rumme op til 80 tilskuere, men ofte tager vi ikke flere end 65 ind. I vores cafe og loungeområde er der salg af drikkevarer og snack når vi spiller forestillinger. I kælderen har vi sminkerum, systue og kostumedepot. Vi har flyttet vores rekvisitrum på samme etage som træværkstedet og teatersalen.

Alle kan være med

Vi har plads til alle som gerne vil arbejde med teater, og der er plads på scenen, samt bagved og foran, hvor de mange områder smelter smukt sammen flere gange årligt og vi kan vise teatermagi for publikum. Vi har medlemmer fra seks år og op til medlemmer som er folkepensionister.

Vores medlemmer er både nybegyndere og gamle garvede teaterrotter. Det bedste er, at alle hjælper alle og vi søger hele tiden for at lære nyt af hinanden.

Vi forsøger at lave mellem 4 og 6 forestillinger om året, og vi har også kurser i sminke, instruktion, scenebyggeri, rekvisitter, lys og lyd, skuespilteknik og hvad der ellers er brug for på et ambitiøst amatørteater.

Vi afholder mange sociale arrangementer og ikke alt handler om teater. Særligt populært er vores pizzaaftener hvor der plejer at væres masser af medlemmer tilsted og hvor vi hjælpes om at få udført forskellige praktiske opgaver.

Der var en gang …

Horsens Amatør Teater startede som Dilettantforeningen af 1942. I slutningen af 1942 udsprang Dilettantforeningen af Amatørringen, på grund af uenighed om repertoiret. Amatørringen lagde derefter mest vægt på operetter og Dilettantforeningen på komedier og skuespil.

Foreningens formål var at skabe tre årlige forestillinger til gavn og glæde for alle teaterinteresserede. Aktive medlemmer blev af repertoireudvalget og instruktøren tildelt opgaver i forbindelse med opførelsen af forestillingerne. Foreningen havde øvelokale i Håndværkerforeningen, hvor stykkerne ligeledes spillede.

Det sidste skuespil Amatør-Teater opførte var ”Når mørket sænker sig”, i marts 1971, foreningen ophørte herefter.

HOAT ser dagens lys

I 70’erne skabtes det egentlige grundlag for Horsens Amatør Teater. I små lokaler og kældre rundt om i byen begyndte folk at spille teater. Snart organiseredes de små grupper sig til Horsens Teater Forening. I begyndelsen af 90’erne skiftede man navn til Horsens & Omegns Amatør Teater og i dag, mange år senere, kaldes foreningen igen Horsens Amatør Teater.

Indtil 2015 havde Horsens Amatør Teater til huse i bygningen Allegade 18 og flyttede i løbet af det samme år til vores nuværende lokaler. Foreningen har også indtil for nyligt spillet nogle af vores forestillinger på Håndværkerforeningens gamle scene. Dette var tidligere Horsens Teater, hvor også mange professionelle teatre kom og spillede deres forestillinger.

I dag spiller vi størstedelen af vores forestilling i teatres egen sal.

Fra forestillingen Pulterkammeret på HOAT

Pulterkammeret (2020)

Fra forestillingen Faderen på HOAT

Faderen (2019)

Fra forestillingen Endnu en dag på HOAT

Endnu En Dag (2019)

Vi Maler Byen Rød (2017)

Forestillinger som har spillet på Horsens Amatør Teater

Her prøver vi at liste mange af de forestillinger som har været på Horsens Amatør Teaters repertiore gennem mange årtier. Vi glemmer helt sikkert nogle, men vi forsøger løbende at gøre listen mere komplet.

2024

Karius og Baktus

2023

Pippi

Horsens Revy '23

2022

Svigermor på tilbud

Emil fra Lønneberg

2021

Pulterkammeret (Egenproduktion)

2020

Karius og Baktus

Pulterkammeret (egenproduktion)

2019

Karius og Baktus

Faderen af August Strindberg

Endnu en dag

Postnisserne på mærkerne

2018

Alice i spøgelsesland

Bølle Bob

Natekspressen (Egen produktion)

Splinten i hjertet

2017

Der Var Engang

Vi Maler Byen Rød

2016

Jul på Slottet

Fra forestillingen Der Var Engang, på HOAT

Der Var Engang

HOAT - Horsens Amatør Teater

Allegade 16B

8700 Horsens

Tlf. 2946 3656

Kontonummer

Arbejdernes Landsbank

Reg./konto: 5343 0343769

CVR 31914752