HOAT - Horsens Amatør Teater
Køb billet
HOAT - Horsens Amatør Teater
Køb billet

Horsens revy '23

Horsens Revy '23: Hold på hat og briller - det bliver sjovt!

Det er tid til at grine, Horsens! Forbered jer på en humoristisk tour de force, når Horsens Revy '23 går i gang i september. Auditionen har fundet sted, og de seks udvalgte revyskuespillere er klar til at tage jer med storm!

Under audition skulle deltagerne først danse som John Travolta, synge som Birthe Kjær (eller John Mogensen) og til sidst tage os med på en rutsjebanetur af komik i deres sketch. Og lad os sige det, som det er – vi fik både grinet, grædt og fniset!

I juni mødes hele holdet – skuespillere, kapelmester og det kreative team – for at lære hinanden at kende og dykke ned i de mange tekster, der allerede er skrevet. Det bliver en sand fest af latter og komik, og vi kan næsten ikke vente!

Så hold øje med opdateringer både her og på vores Facebook-side – og gør jer klar til at grine, så tårerne triller, når Horsens Revy '23 indtager scenen!

Det kreative revy-team

(Fra venstre) Henriette Hansen, koreograf, Kamilla Engelund Nielsen (instruktørassistent), Gitte Fogh Jul (instruktør) og Sisse Ferndorf-Christensen (regissørassistent). Jørn Kildall (regissør) tog billedet og står bag kameraet :-)

revyen er en gammel dame

Revyen har en lang og stolt historie i Danmark, der går tilbage til midten af 1800-tallet. Oprindeligt var revyen en form for kabaret med musikalske indslag og politiske satirer, der blev opført på mindre scener i hovedstaden og andre større byer.

I 1880'erne og 1890'erne opstod de første egentlige revyer, hvor flere forskellige numre blev sat sammen i en sammenhængende forestilling. En af de tidligste og mest berømte danske revyer var "Fy og Bi" fra 1901, der blev opført på Nørrebros Teater i København.

Gennem årene har revyen udviklet sig og tilpasset sig til skiftende tider og trends. I 1920'erne og 1930'erne var revyen præget af den såkaldte "gyldne revyperiode", hvor store navne som Osvald Helmuth og Kjeld Petersen trådte frem på scenen. I 1960'erne og 1970'erne blev revyen mere politisk og samfundskritisk, og en række revyer blev censureret af myndighederne på grund af deres indhold.

I dag er revyen stadig en populær form for underholdning i Danmark, og der er flere etablerede revyer i landet, herunder Nykøbing F Revyen, Cirkusrevyen og Århus Onsdagsrevy. Revyen er stadig en form for teater, der forener musik, dans, sketcher og monologer, og som ofte har en satirisk eller humoristisk tilgang til aktuelle emner og samfundsspørgsmål.

En særlig form for revy er også egnsteatrene, som opfører revyer med lokaltilknytning og indhold, og som ofte er meget populære i de områder, de repræsenterer.

HOAT - Horsens Amatør Teater

Allegade 16B

8700 Horsens

Kontonummer

Arbejdernes Landsbank

Reg./konto: 5343 0005467

Besøg HOATs Facebook-side
Besøg HOATs Instagram-side