HOAT - Horsens Amatør TeaterKøb billet
HOAT - Horsens Amatør Teater
Køb billet

Horsens amatør teater indviterer til lyskursus med jens damsager

LYSKURSUS – for lysdesignere og instruktører

Jens Damsager Hansen

Et lyskursus der først og fremmest handler om at tænke i lys.

Det henvender sig til både lysdesignere og instruktører.

Vi kommer igennem traditionelle måder at lave lys på, hvordan man kan bruge lysets virkemidler, hvordan man kan tænke lys med i sin instruktion og meget mere.

Det handler om at tænke lys, men vi kommer også omkring det tekniske med forskellige lampetyper, hvordan man samler et anlæg, sikkerhed, fejlfinding, forberedelse m.m.

Det er et kursus der både henvender sig til begyndere og øvede.

Om underviser, Jens Damsager Hansen

Jeg har arbejdet med lys siden 1988 både som amatør og professionel. Jeg har lavet lys på en lang række amatørscener, gymnasier, ungdomsskoler m.m. Jeg har undervist på produktionsskole på en linje der lavede lys og lyd for skoler i København. Jeg har arbejdet over 20 år som professionel lystekniker i mange forskellige sammenhænge. Jeg er uddannet elektriker. Jeg har desuden instrueret over 40 amatørforestillinger fra monologer til store musicals i mange forskellige sammenhænge. Jeg har ry for at være skæv og alternativ i både mit instruktør- og lysarbejde. Det er kombinationen af at være både instruktør og lysmand der gør at jeg har lavet et lyskursus, der også henvender sig til instruktører.

Praktisk

Adresse: Horsens Amatør Teater, Allegade 16B, 8700 Horsens

Forventet start/slut: 8.-9. marts 10:00-16:00

Pris: 800 kr. (inkl. frokost begge dage).

tilmelding til lyskursus

Her kan du tilmelde dig lyskursus udbudt af DATS og Horsens Amatør Teater.

Kurset bliver afholdt 8. - 9. marts 2025, kl. 10-16.00 i lokalerne på Allegade 16B, 8700 Horsens.

Deadline for tilmelding er onsdag 5. marts

revyen er en gammel dame

Revyen har en lang og stolt historie i Danmark, der går tilbage til midten af 1800-tallet. Oprindeligt var revyen en form for kabaret med musikalske indslag og politiske satirer, der blev opført på mindre scener i hovedstaden og andre større byer.

I 1880'erne og 1890'erne opstod de første egentlige revyer, hvor flere forskellige numre blev sat sammen i en sammenhængende forestilling. En af de tidligste og mest berømte danske revyer var "Fy og Bi" fra 1901, der blev opført på Nørrebros Teater i København.

Gennem årene har revyen udviklet sig og tilpasset sig til skiftende tider og trends. I 1920'erne og 1930'erne var revyen præget af den såkaldte "gyldne revyperiode", hvor store navne som Osvald Helmuth og Kjeld Petersen trådte frem på scenen. I 1960'erne og 1970'erne blev revyen mere politisk og samfundskritisk, og en række revyer blev censureret af myndighederne på grund af deres indhold.

I dag er revyen stadig en populær form for underholdning i Danmark, og der er flere etablerede revyer i landet, herunder Nykøbing F Revyen, Cirkusrevyen og Århus Onsdagsrevy. Revyen er stadig en form for teater, der forener musik, dans, sketcher og monologer, og som ofte har en satirisk eller humoristisk tilgang til aktuelle emner og samfundsspørgsmål.

En særlig form for revy er også egnsteatrene, som opfører revyer med lokaltilknytning og indhold, og som ofte er meget populære i de områder, de repræsenterer.

HOAT - Horsens Amatør Teater

Allegade 16B

8700 Horsens

Tlf. 5252 6827

Kontonummer

Arbejdernes Landsbank

Reg./konto: 5343 0343769

CVR 31914752